Forrás: O. Horváth György

Feszített szárnyak zöldségcsokorral

Feszített szárnyak zöldségcsokorral

Fiaim egyik kedvence a sült csirkeszárny. Ízes, ropogós. Ráadásul most feszített formát öltött kedvencük, vagyis egy hurkapálcára feltűztem kiegyenesítve a már besózott szárnyakat, így azok minden hajlatát érhette a parázs melege és ropogósra sült az egész.
Ezúttal kétféle páccal készítettem el a szárnyakat, az egyiket itthon még nem kóstoltuk. Ellenben Koppenhágában – hol máshol?! – évekkel ezelőtt egy pakisztáni étteremben volt szerencsém egy nagyon kellemes ízesítésű sült csirkét rendelni, nem feledtem azóta sem. Most nagyjából sikerült előállítanom azt a zamatot. A másik pác egy kicsit közelebb áll a megszokott magyar ízvilághoz. Nézzük a pácokat!
Az egyik páchoz tíz deka vajon meg kell futtatni egy fej nagyon apróra vágott vöröshagymát, 4-5 gerezd felaprózott fokhagymát, aztán rá kell vetni törött borsot, 5-6 paradicsom kivájt belsejét, belenyomni 3-4 evőkanál ketchupot, és ízlés szerint erőspaprika-krémet. Kicsit forraljuk és kész.
A másikhoz mozsárban törjünk össze egy evőkanál koriandermagot és egy teáskanálnyi római köményt. Ezt keverjük el egy evőkanál kurkumával, csipetnyi
fahéjjal, két-három gerezd szétnyomott fokhagymával, borssal és két deci tejföllel vagy joghurttal.
A pácokat a pálcikákra feszített szárnyakra öntöttem, s egy óra múlva közepes parázson megpirítottam őket. Tálaláskor a megmaradt pácot megmelegítve kínáltam a szárnyakhoz. Köretnek töltött paradicsomot készítettem hozzá, és tavaszi zöldségekkel vegyesen kínáltam. Volt ott hónapos retek, zöldhagyma, halványító zeller, koktélparadicsom, salátalevél. Kenyér sem kell hozzá, viszont csúszik rá a hideg sör.

kaloria 530 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.