Fetás padlizsánpástétom
A padlizsánt meghámozzuk és félcentis szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát só nélkül, egy száraz
serpenyőben rózsaszínűre pirítjuk.
A paprikát kivesszük a pácléből és lecsepegtetjük. A langyos húslevesben vagy zöldséglében elkeverjük a zselatint, és addig melegítjük, amíg forrni kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzről és kihűtjük.
Egy pástétomformát kibélelünk fóliával úgy, hogy bőven túllógjon az oldalán. A fóliát vékonyan meglocsoljuk az aszpikkal, és sorban egymás mellé szorosan beletesszük az elősütött padlizsánszeleteket.
A padlizsánt is áthúzzuk aszpikkal, azután befedjük a félbevágott paprikákkal, majd megint aszpikos locsolgatás következik.
A feta sajtot centis csíkokra vágjuk, megforgatjuk finomra vágott petrezselyem zöldjében, és sorban
rátesszük a paprikára. Ezt is áthúzzuk aszpikkal, végül az egészet befedjük méretre vágott padlizsándarabokkal, hogy talpa legyen a formánknak.
Gondosan belenyomkodjuk, ráhajtjuk a fóliát, és a pástétomot a hűtőben megdermesztjük. Amikor teljesen
kihűlt, kiborítjuk a formából, és salátaágyra helyezzük. Nyári melegben könnyű fogás. Hideg előételként,
pirítóssal kínálhatjuk.