Fetával és paradicsommal töltött jércemell amarántos zöldségropogóssal

Fetával és paradicsommal töltött jércemell

Négy szeletre vágjuk a csirkehúst, kiveregetjük. A paradicsomokat héjastul apró kockákra vágjuk, összekeverjük az elmorzsolt feátval, sóval, borssal,
oregánóval ízesítjük. Egy-egy csíkban rátesszük a hússzeletekre, és feltekerjük. A roládokat becsavarjuk a baconcsíkokba. Egyesével alufóliába csomagoljuk a tekercseket, és 160 fokos sütőben 30 percig sütjük. Kis pihentetés után vastag szeletekre vágjuk.

Amarántos zöldségropogós

A zöldségeket szükség szerint meghámozzuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon egy nagy serpenyőben magas hőmérsékleten átpirítjuk a zúzott fokhagymával együtt, hogy eltűnjön a víztartalma. Kihűtjük. Hozzákeverjük az egész tojást, a pattogatott amarántot, pici sót, majd annyi keményítőt, hogy összefogja a masszát. Két evőkanál segítségével bő, forró olajba szaggatjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

kaloria 730 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink