Grédlics Istvánné (Szakonyfalu) diós fánkocskáját mindenképpen süssük meg az ünnepek környékén. A legtöbb háztartásban ilyenkor a készülő sok finom sütemény és krém miatt bőven akad felesleges tojásfehérje, egy kis dió meg csak kerül hozzá. Tehát szinte ingyen van.
Kemény habbá verjük a három tojásfehérjét a cukorral együtt, majd a végén belekeverjük a darált diót. Kivajazott, lisztezett tepsibe kis halmokat rakunk belőle, és a legkisebb lángon megsütjük.
Kikeverjük a három tojás sárgáját a cukorral, majd a tejjel és a liszttel csomómentesre kavarjuk, és nagyon kicsi lángon vagy gőz felett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, elektromos habverővel beledolgozzuk a puha vajat és a darált diót. 2-2 habcsókot összeragasztunk a krémmel.