Habcsókos epertorta

A HABCSÓKHOZ

Gőz fölé állítjuk a tálat, és legalább tíz percig verjük maximális fokozaton a tojásfehérjéket, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Sima csőrrel felszerelt habzsákba töltjük. Sütőpapírra nyomunk belőle egy körlapot (spirál alakban nyomjuk a habot). A maradékból kis puszedli méretű kerek habcsókokat nyomunk. 130 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 órán keresztül sütjük. Gőz felett megolvasztjuk a csokit, és megmártjuk benne a habcsókok felét. Habot verünk a tejszínből kevés porcukorral és a habfixálókkal. Habzsákba töltjük, és egy-egy csokis és egy-egy fehér habcsókot összetapasztunk vele. Közvetlenül tálalás előtt állítjuk csak össze a tortát. A kerek habcsókalapra ráhalmozzuk a maradék tejszínhabot. A szélét kirakjuk az összetapasztott habcsókokkal, a közepét pedig telerakjuk eperrel.

Az összeállításhoz

kaloria 230 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink