Fokhagymagrillázsba hempergetett csirkeszárny currys karfiollal
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sóval és curryvel ízesített vízben félpuhára főzzük. A főzővízben hagyjuk kihűlni, ahol még tovább puhul, közben pedig átveszi a curry szép, sárga színét. A csirkeszárnyakat megmossuk, a felső kétharmadát levágjuk (eltesszük a levesbe), csak a „szárnya combjával” dolgozunk. A kis combokat a keskenyebb végüknél kissé bevágjuk, a bőrét ráigazítjuk a húsra. Tálba tesszük, megsózzuk, szójaszósszal és balzsamecettel ízesítjük. Hozzáadjuk az ételkeményítőt, és a kezünkkel jól összeforgatjuk a fűszerekkel. Bő, nem túlságosan forró olajban lassan pirosra sütjük. A cukrot egy edényben karamellizáljuk. Amikor aranybarna színt kapott, beletesszük a tisztított, apróra vágott fokhagymát, és azonnal lehúzzuk a tűzről. A forró cukorban a fokhagyma is megsül egy kicsit, kiadja az illatát és az aromáját. Ezután olívaolajjal kikent tepsibe öntjük, és hagyjuk kihűlni. Amikor megdermedt, húsklopfolóval vagy mozsárban összetörjük, és a forró csirkére öntjük. Picit ráolvad a húsra, és kellemesen pikáns ízt kölcsönöz neki.