Fokhagymakrémes tagliatelle morzsával

A fokhagymát egy darab alufóliára helyezzük, megöntözzük 1 evőkanál olívaolajjal, majd becsomagoljuk az alufóliába. A sütő rácsára helyezve 200 fokon 30 percig sütjük. Közben kifőzzük a tésztát. A főzővízből két pohárral félreteszünk. A sült fokhagymát kicsomagoljuk, kinyomjuk belőle a püréssé sült belét egy magas falú serpenyőbe. Két evőkanál olívaolajjal felhevítjük, egy percig pirítjuk, majd felöntjük a tészta főzőlevével, sózzuk, és pár percig forraljuk. Mikor már kissé besűrűsödött a szósz, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt is. Ízlés szerint frissen őrölt rózsa- és feketeborssal, sóval ízesítjük. A száraz kenyeret morzsává törjük, daráljuk. Tálalás előtt meghintjük a tésztát az apróra vágott petrezselyemmel és a kenyérmorzsával.

kaloria 320 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink