Darabokra vágjuk a csülköt. Kikenünk egy kis tepsit zsírral. A feldarabolt csülköt bedörzsöljük zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Beletesszük a tepsibe. Közédugdossuk a két félbevágott fokhagymát és a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát. Ráöntjük a maradék zsiradékot, öntünk még alá két deci vizet. Alufóliával lezárjuk, és 160 fokos sütőben 2,5 órán át sütjük.
Levesszük róla a takarást, és ha szükséges, rápirítunk magasabb hőfokon.
Megmossuk a paprikát, szárazra töröljük. Beletesszük egy papírral bélelt tepsibe, és jó forró, 200-210 fokos sütőben addig sütjük, míg el nem kezd feketedni a külseje.
Átrakjuk egy hőálló tálba, szorosan lefedjük fóliával, és hagyjuk állni egy negyedórát. Utána már könnyen le tudjuk húzni a héját.
Hosszában bevágjuk az egyik oldalát, kiszedjük a csutkát, kikaparjuk a magokat. Kiterítjük a paprika palástját, mérettől függően hosszában 2-3-4 cikkre szabjuk. Kis hasábokra vágjuk a kecskesajtot, és mindegyiket becsavarjuk egy-egy darab sült paprikába.