Forrás: Sarlós Ádám

Fokhagymás gomba házi cipóval

A fóti Somlyó dombjai között megbújó Fáy Présház Étteremben mindenkire gondolnak. Most az apukáknak állítottak össze egy igencsak kívánatos nyár eleji menüt. Kevés olyan férfi van, aki ellen tudna (és akarna) állni a fokhagymás vargányaragunak, az ízletes sertéssültnek vagy egy nagy adag habos-csokis somlyóinak.

  1. Felhevítjük az olívaolajat, s ha már forró, beledobjuk a kisujjnyi darabokra szeletelt gombát, kis idő múlva a vékonyra felkarikázott póréhagymát, a felszeletelt paprikát és fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, megpirítjuk, s ekkor tesszük hozzá a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Ha már jól összepirult, ráöntjük a fehérbort és ugyanannyi vizet, majd visszapároljuk. Házi cipóval kínáljuk.

Gombával töltött krumpli

 

kaloria 160 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Forrás: Sarlós Ádám

Ajánlataink