Fokhagymás harcsa kellevélben sütve, borsos burgonyagerezdekkel

Háromszázalékos oldatot készítünk a tejből és sóból. A 2 deci tejhez tehát 6 g sót keverünk. Ízesítjük még zúzott fokhagymával és szárított bazsalikommal, valamint frissen őrölt borssal.

A harcsafilé két végét levágjuk (erre most nem lesz szükség), a derékrészből 2-3 cm vastag, 10-15 cm hosszú rudakat szabunk. Jól záródó edénybe rakjuk, ráöntjük a fűszeres, sós tejet, és legalább egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácoljuk.

Másnap kivesszük a pácból, papírtörlővel letöröljük. Egy kis tepsibe sütőpapírt terítünk, olvasztott zsiradékkal lekenjük. Ráfektetjük a halat, felülről is megspricceljük zsiradékkal, és 180 fokos sütőben tíz percig elősütjük.

Közben sós, szódabikarbónás vizet forralunk, és a nagy kelleveleket egyesével leforrázzuk benne. Egy-két perc elég neki, nem kell megvárni, hogy újra felforrjon a víz, csak egy kicsit megpuhuljon. Rögtön hideg vízbe átszedjük. Ha lehűlt, leszárítjuk, kivágjuk a középső, vastag erét.

Minden halrudacskát belegöngyölünk egy-egy káposztalevélbe (mintha töltött káposztát csinálnánk). Kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokos sütőben összesütjük.

A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, hideg sós vízben felrakjuk főni, és forrás után két percig főzzük. Utána rögtön leszűrjük, hagyjuk szikkadni. Bő zsiradékban pirosra sütjük, és még forrón megszórjuk frissen tört borssal. Közvetlenül tálalás előtt sózzuk.

Böjti harcsapaprikás kapros túrós csuszával

kaloria 560 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink