Fokhagymás kacsazúza hordós savanyúsággal
A zúzát megtisztítjuk, leforrázzuk, alaposan megmossuk, majd másfél liter sós vízben a sárgarépával, a félbevágott hagymával és 2 gerezd fokhagymával puhára főzzük. Ne
ijedjünk meg, a zúza nem egykönnyen puhul meg, a főzés időtartama a jószág korától is függ.
A lisztből és a zsiradékból világos rántást készítünk, meghintjük a pirospaprikával, ráöntünk egy kevés hideg
vizet, és simára keverjük. Rászűrünk egy keveset a zúza főzőlevéből is, majd beleteszünk 3 gerezd zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott zúzát, törött borssal fűszerezzük, s további 10 percig főzzük. Friss kenyérrel, hordós savanyúsággal, forrón tálaljuk.