Fokhagymás libamájszeletek
A libamájat felszeleteljük, megsózzuk, lisztben meghempergetjük, majd a felforrósított zsírban kisütjük. A fokhagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a zsírban kissé megpirítjuk, azután félretesszük.
A túrógombócokat tálra helyezzük, mellé a májszeleteket, a tetejét meglocsoljuk a fokhagymamártással. Végül az egészet megszórjuk a pirított fokhagymaszeletekkel.
Mártás
A mártáshoz a forró zsíron fehéredésig kevergetjük a lisztet. Fokhagymanyomón belenyomjuk a megtisztított
fokhagymagerezdeket, azután felöntjük a csontlével. Megsózzuk, pici borsot szórunk bele, végül habverővel
hozzákeverjük a tejfölt, és az egészet összeforraljuk.
Túrógombóc
A gombóchoz az áttört túrót elkeverjük a tojások sárgájával meg a vajjal. Hozzáadjuk a finomra vágott
kaprot, a lisztet, egy csipetnyi sót, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. A masszából gombócokat
formázunk, és sós vízben kifőzzük.