Megmossuk és kimagozzuk a cseresznyét. Összekeverjük öt deka cukorral, egy evőkanál keményítővel, öt deka darált mandulával. Egy kisebb tepsit kikenünk vajjal, meghintünk liszttel. Beleöntjük a cseresznyetölteléket.
Összeállítjuk a tésztát: a három tojást elektromos habverővel kihabosítjuk 18 dkg cukorral. Belekeverjük a fél deci olajat, a fél deci vizet. Hozzáreszeljük a citrom héját, facsarunk bele a levéből egy jó evőkanálnyit. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, a szerecsendióval és az elmorzsolt bazsalikommal. Végül a cukros-tojásos alapba beledolgozzuk a sütőporos, fűszeres lisztet. Ráöntjük a cseresznyére. 180 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük.
Ha kész, pár percig pihentetjük, majd egy gyors, óvatos mozdulattal átfordítjuk egy rácsra, így a cseresznyés rész lesz felül. Langyosan a legfinomabb.