Cseresznyés-narancsos rétegezett piskóta, avagy trifle

Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a cukorral, majd egyesével, óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját, végül eloszlatjuk benne a lisztet is. 180 fokos sütőben közepes tepsiben megsütjük. Ha teljesen kihűlt, akkor három lapba vágjuk. A lapokat meglocsoljuk a narancsvirágvízzel elkevert narancslével. Gazdagon megkenjük cseresznyedzsemmel (a tetejét már nem), majd kis téglatestekre felvágjuk.

Elkészítjük a narancsos pudingot. A vaníliás pudingport megfőzzük a tejben a cukorral, majd hozzákeverjük a narancsok kifacsart levét, belereszeljük a héjukat. Az instant zselatint kis vízben hagyjuk állni, majd belekeverjük a még meleg krémbe, és hagyjuk dermedni.

A tejszínből habot verünk 100 g porcukorral, végül beleforgatjuk a kimagozott, negyedelt cseresznyéket is. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk.

Egy nagy tálba beletesszük a narancsos puding harmadát. Kanalazunk rá a cseresznyedzsemből. Rákenjük a puding második harmadát. Meglocsoljuk olvasztott csokoládéval. Kirakjuk a felszeletelt lekváros piskótával. A maradékot apróra vágjuk, és beleszórjuk a közepébe. Ismét meglocsoljuk olvasztott csokoládéval. Rákenjük a maradék pudingot, pár kanál lekvárt, végül a tetejére kanalazzuk a cseresznyés tejszínhabot. 3-4 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Tálalás előtt gyümölccsel, tejszínhabbal, mentalevelekkel díszítjük.

Levendulás krémpite ribizlivel, sütés nélkül

kaloria 200 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink