Fordított cseresznyés tészta

Megmossuk és kimagozzuk a cseresznyét. Összekeverjük öt deka cukorral, egy evőkanál keményítővel, öt deka darált mandulával. Egy kisebb tepsit kikenünk vajjal, meghintünk liszttel. Beleöntjük a cseresznyetölteléket.

Összeállítjuk a tésztát: a három tojást elektromos habverővel kihabosítjuk 18 dkg cukorral. Belekeverjük a fél deci olajat, a fél deci vizet. Hozzáreszeljük a citrom héját, facsarunk bele a levéből egy jó evőkanálnyit. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, a szerecsendióval és az elmorzsolt bazsalikommal. Végül a cukros-tojásos alapba beledolgozzuk a sütőporos, fűszeres lisztet. Ráöntjük a cseresznyére. 180 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük.

Ha kész, pár percig pihentetjük, majd egy gyors, óvatos mozdulattal átfordítjuk egy rácsra, így a cseresznyés rész lesz felül. Langyosan a legfinomabb.

Cseresznyés-narancsos rétegezett piskóta, avagy trifle

Falusi cseresznyés lepény

 

kaloria - CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.