Kelt tésztát készítünk. Az élesztőt belemorzsoljuk egy pohárnyi cukros, langyos tejbe, s hagyjuk felfutni. Tálba szórjuk a lisztet, ráöntjük a felfutott élesztőt, hozzáadjuk a maradék cukrot és langyos tejet, és lágy tésztát dagasztunk. Letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
Összeállítjuk a tölteléket: a túrót kikeverjük a két tojássárgájával és 15 dkg porcukorral. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Az egyik felét kizsírozott tepsibe terítjük. Rákenjük a túrós tölteléket. A tetejére borítjuk a maradék tésztát. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. A tejfölt összekavarjuk a három egész tojással, 5-10 dekányi porcukorral édesítjük (ízlés szerint, de ne legyen nagyon édes!). Kivesszük a bélest a sütőből, ráborítjuk az édes tejfölt, és tovább sütjük, míg szépen meg nem pirul a teteje. A sok tejföl szépen átitatja a tésztát, finom, krémes lesz a sütemény. Kockára vágva tálaljuk a bélest. Frissen, langyosan a legfinomabb.