Francia áfonyatorta

Tészta

A vajat kis darabokra vágjuk, azután szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, az egész tojásokat meg fél evőkanálnyi vizet, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk a hozzávalókat. Fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett gyúródeszkán
kerekre kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű,
kivajazott tortaformát, azután 20 percre visszatesszük a hűtőbe. (Kicsit nagyobbra nyújtsuk a tésztát, mint a forma, hogy pereme is legyen.)

Töltelék

A megtisztított gyümölcsöt a lehűtött tésztára tesszük. A tojást, a cukrot, a tejszínt, a lisztet meg a likőrt jól összekeverjük, azután a tetejére öntjük. Finoman megszórjuk cukorral, és körülbelül 30 percig sütjük.

kaloria 270 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink