Francia cseresznyés lepény
A vaníliát kettévágjuk, a magjait kikapargatjuk, és az egészet a tejhez adjuk. A tejet egy kislábasban felforraljuk, majd hagyjuk langyosra kihűlni. Ez az idő elegendő ahhoz, hogy alaposan átvegye a vanília fantasztikus aromáját. A tojásokat, a tojássárgáját, a cukrot meg a lisztet alaposan, csomómentesre kikeverjük. Lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a kihűlt tejet és a tejszínt. A cseresznyét kimagozzuk, és kb. 22 cm átmérőjű, kivajazott, kör alakú tűzálló tál aljára rendezzük. Meghintjük a mandulával, majd a porcukorral, ráöntjük a tésztát, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral és mandulaforgáccsal szórjuk meg a tetejét.