Francia hagymaleves ropogós hagymakazallal
Meghámozunk és felkockázunk két vöröshagymát, majd a vajban üvegesre sütjük. Rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, megszórjuk két evőkanál liszttel. Felöntjük fél liter vízzel, hozzáadjuk a tejszínt, a bort, a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Ízlés szerint sózzuk. Jól kiforraljuk. Közben elkészítjük a különleges levesbetétet. A lereszelt sajtból egy sütőpapírral bélelt tepsire négy kerek kupacot teszünk, és grill alatt lassan megsütjük. Két vöröshagymát vékonyan felszeletelünk. A hagymakarikákat lisztben megforgatjuk, majd bő olajban ropogós pirosra sütjük. A kész levest tányérokba szedjük. A kerek sajtropogósok tetejére halmozzuk a sült hagymát. Csak közvetlenül a tálalás előtt tesszük a levesre, hogy megmaradjon a ropogósságuk.