Francia hagymaleves sajtos pirítóssal

  1. Egy fazékba öntjük a cukrot, világosra karamellizáljuk. A hagymát meghámozzuk, vastag karikára vágjuk. Rádobjuk a karamellre, megfonnyasztjuk benne. Megsózzuk, teszünk hozzá babérlevelet, és felengedjük egy liter zöldségalaplével (esetleg vízzel). Hozzáadunk egy darabka csillagánizst, és ha felforrt, beleöntjük a bort is. Még 10-15 percig forraljuk kis lángon. A körethez felkarikázunk egy bagettet. Fém kiszúróval karácsonyi formákat szaggatunk belőle. Megkenjük a fűszervajjal, szórunk rá pici reszelt sajtot, és előmelegített sütőben pár perc alatt megpirítjuk.

Tejszínes hagymaleves pirított kiflikarikákkal

Francia hagymaleves ropogós hagymakazallal

kaloria 280 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.