Frank krumplileves
A meghámozott krumplit kb. 2 × 2 cm-es kockákra, a sárgarépát batonra (hasábra) vágjuk. Felkockázzuk
a füstölt szalonnát, a póréhagymát fél karikákra vágjuk.
A szalonnát és a pórét egy lábasban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a burgonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és sok majoránnát teszünk bele, ugyanis ez adja meg a jellegzetes frank ízt. Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
Hogy megfelelő sűrűségű legyen a leves, kiveszünk belőle néhány szem főtt krumplit, ezeket villával összetörjük, majd visszarakjuk főni a levesbe. Mielőtt levennénk a tűzről, előtte kb. 5 perccel belefőzzük a karikákra vágott virslit. Pirított kenyérkockával tálaljuk.