Frissen sült rostélyos sült burgonyával
Bedörzsöljük a húsokat sóval, őrölt fekete borssal, mustárral, 2-3 evőkanálnyi Worcester-szósszal. Bedobozoljuk, és hűtőben hagyjuk érni legalább egy éjszakát. Másnap kevés zsiradékot forrósítunk egy serpenyőben, és pár perc alatt pirosra sütjük a hússzeletek
mindkét oldalát. A meghámozott burgonyát cikkekre vágjuk, sós vízben majdnem puhára főzzük. Utána leszűrjük, lecsöpögtetjük, és forró zsiradékban pirosra sütjük.
Csípős paradicsomos mártás
A mártáshoz az olajon fél percig pirítjuk a lereszelt fokhagymát és a felkarikázott csilit. Utána rádobjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot. Fedő nélkül, nagy lángon rotyogtatjuk, hogy elfőjön a felesleges víztartalma. Közben sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük. Ha kész, botmixerrel pürésítjük, végül összekeverjük a két
deci tejföllel. Apró zöldségkockákkal díszítjük.