Füstölt húsos, káposztás bableves rozscipóban tálalva

Füstölt húsos, káposztás bableves rozscipóban tálalva

A zsíron a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Megszórjuk bőven pirospaprikával, majd rátesszük a kockákra vágott sertéscombot, a kisebb darabokra vágott oldalast és bordavéget, valamint a csülköt, ugyancsak kockákra vágva. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket (babérlevelet, köménymagot, ételízesítőt ízlés szerint), és az összezúzott fokhagymát. Ekkor tesszük bele az előző este beáztatott babot is, majd kevés vizet öntünk hozzá, és az egészet fedő alatt, lassú tűzön félpuhára pároljuk. Amikor elfőtt a leve, egy kevés vízzel pótoljuk.
Amikor a hús meg a bab is majdnem elkészült, beletesszük az átöblített, jól kicsavart és összevágott savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy jó sűrű,
tartalmas levesünk legyen, s a káposztával együtt készre főzzük. Szükség szerint utánízesítjük, és kivájt rozscipókba tálaljuk.

kaloria 990 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Ajánlataink