Füstölt oldalas vadasan, káposztás knédlivel

Füstölt oldalas vadasan

Az oldalast puhára főzzük, majd kicsontozzuk, ízlésesen apróra felkockázzuk. Az olajon a lisztet aranysárgára
pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát is belekeverjük. Ezt a rántást felöntjük
félliternyivel az oldalas főzővizéből. Babérlevéllel, cukorral, pici mustárral ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, és
kevergetve sűrűsödésig főzzük. A mártást sóval-borssal ízesítjük.

Káposztás knédli

A káposztát és a megtisztított, felaprított gombát olajon megpirítjuk. (Természetesen a káposztát elkészítés előtt kiáztatjuk, és néhány vágással apróbbra vágjuk.) Sózzuk-borsozzuk. Az élesztőt a langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojásokkal, csipetnyi sóval, és annyi vízzel (3-4 dl), hogy lágy tésztát kapjunk. Beleforgatjuk a káposztás keveréket, jól összegyúrjuk, megdagasztjuk, azután langyos helyen, letakarva félórát kelesztjük. A megkelt tésztából két hengert formázunk, ezeket vizes konyharuhákba tesszük, a ruhák végeit összekötjük. Egy nagy fazékban vizet forralunk, fölé lógatjuk a tésztát, s egy másik edénnyel befedjük. A knédlit a gőz fölött megpároljuk, majd szeletelve tálaljuk a mártással leöntött forró húshoz.

kaloria 710 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink