Füstölt szalonnás dödölle savanyú káposztával

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – FŐZÉS: 20 perc – Meghámozzuk a krumplit, kockára vágjuk, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk, és egészen puhára főzzük. A saját levében összetörjük. Hozzáöntjük a lisztet, közben folyamatosan keverjük, és kis lángon szárítjuk, puffogtatjuk, hogy a liszt megfőjön, a felesleges víz elpárologjon. Hagyjuk kicsit hűlni. Közben elkészítjük az alapot: egy serpenyőben kipirítjuk a kis kockára vágott szalonnát. Pár kanál zsírt hagyunk csak rajta, a többit átkanalazzuk egy másik serpenyőbe. A szalonnás alapra rátesszük a kicsit átvágott, szükség szerint átmosott káposztát, negyedórát pároljuk, utána hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát és a felkarikázott újhagymát, de ezzel már csak egy-két percig sütjük, hogy roppanósak maradjanak a zöldségek. A másik serpenyőben lévő szalonnazsírt felforrósítjuk (ha kell, kis zsírt adunk még hozzá), és zsíros kanállal nagy galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat megpirítjuk. Átszedjük a zöldséges alapba, összeforgatjuk. – A hozzávalók ára 2017. októberi árakon, négy személyre: 1100 Ft

kaloria 590 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.