Fűszeres bundában sült mozzarellagolyók paradicsomos pirítóssal

Megpirítunk fejenként 2-3 szelet bagettet. A nyers paradicsomokat nagyon apróra vágjuk. Összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és bazsalikommal.

Lecsöpögtetjük a mozzarellagolyókat. A kis golyókat duplán panírozzuk. Egy mély tálba öntjük, rászórjuk a lisztet, összerázzuk. A tojásokat felverjük, ráöntjük a lisztes mozzarellára, átkeverjük. Egy nagy tálba szórjuk a morzsát, hozzávegyítjük a kávéskanálnyi fokhagymaport meg a fehér borsot. Egy lyukas lapáttal átrakjuk bele a tojásos gombóckákat, összerázzuk. Majd visszarakjuk a tojásba, és ismét a prézlibe.

Nagyon forró olajban sütjük, mert egyébként kifolyik a sajt még a dupla panírból is.

Tálalás előtt a pirítósokra kanalazunk a paradicsomos keverékből, majd kis olívaolajjal meglocsoljuk, mellérakjuk a kisült mozzarellagolyókat.

Tésztában sült camembert sajt koktélparadicsommal

 

kaloria 620 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.