Először a fehér csokoládés krémet készítjük el. A csokit apróra vágjuk, és egy nagy tálba öntjük. Egy kis lábasban összefőzzük a 100 g tejszínt a glükózzal (mézzel) és a fűszerekkel. A forró tejszínt a csokira öntjük, és egy szilikonspatulával simára keverjük. Végül hozzákeverjük a 300 g tejszínt is, és 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Meghámozzuk a körtéket, kivágjuk a magházat, a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. A nádcukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd a vajat, a körtekockákat és az őrölt fahéjat hozzáadjuk, és még 5-10 percig karamellizáljuk. Ha szükséges, egy pici vizet adunk hozzá. Lehűtjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
A piskótához 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A tojást és a cukrot gőz fölött addig verjük, míg a térfogatuk a duplájára nő, és a hőmérsékletük kb. 50 fokosra melegszik. A gőzről levéve tovább verjük, míg a tojáshab szobahőmérsékletűre hűl, és a hab a habverőről lassan, szakadás nélkül folyik le. A lisztet és a fahéjat óvatosan a tojáshabra öntjük és finoman összekeverjük egy szilikonspatulával. Sütőpapíros tepsire öntjük, egy centi vastagra kenjük, és 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla. A piskótát konyharuhával együtt feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
Összeállítás, díszítés: a fűszereket kivesszük a fehér csokis krémből, és a masszát elektromos habverővel kihabosítjuk. A piskótát kitekerjük és levágjuk a széleit, hogy szabályos négyszöget kapjunk. Egy réteg krémmel megkenjük, majd megszórjuk a körtekockákkal, amelyekből néhányat félreteszünk a díszítéshez. Ezután a krémes piskótát feltekerjük. A maradék krémet a rolád külsejére kenjük, elsimítjuk és a tésztát hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 fokosra melegítjük. A vajat felolvasztjuk, megkenjük vele a réteslapokat. Félbehajtjuk a lapokat, lazán meggyűrjük, porcukorral megszórjuk, rátesszük egy tepsire, és az előmelegített sütőben 5 perc alatt szép világosra sütjük. Tálalás előtt a rolád tetejére tesszük a ropogós réteslapokat, majd rászórjuk a félretett körtekockákat és a durvára tört pisztáciát.