Forrás: Csonka Ilona

Meyer citromos-kókuszos tekercs

  1. Először a piskótatésztát készítjük el. Kemény habot verünk a tojások fehérjéből, amikor már kezd szilárdulni, akkor kanalanként adjuk hozzá a cukrot, és azzal együttfényes, kemény habot verünk. Utána egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Végül nagyon alacsony fokozaton, vigyázva, nehogy megtörjük a habot, beledolgozzuk a lisztet is. Egy nagy sütőtepsibe sütőpapírt terítünk. Beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben világosra sütjük.
  2. Még tűzforrón papírostul többször feltekerjük, majd öszszecsavarva hagyjuk teljesen kihűlni. Habot verünk a tejszínből a porcukorral, a vaníliás cukorral és az instant zselatinnal, majd beledolgozzuk az összes többi hozzávalót. A piskótatekercset kitekerjük, lehántjuk róla a papírt. Rákenjük a krémet, felcsavarjuk. Megolvasztjuk a fehér csokit, pici zacskóba kanalazzuk. Levágjuk a zacskó sarkát, és keresztben becsíkozzuk a roládot. Végül megszórjuk porcukorral. Vastagabb szeletekre vágjuk.

Szlovén piskótatekercs

Meggyes-sztracsatellás piskótatekercs

Meggyes-mandulás piskótatekercs

kaloria 320 CAL
ido 52 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.