Meggyes-sztracsatellás piskótatekercs

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – SÜTÉS: 12 perc – HŰTÉS: 3 óra
– Gőz felett megolvasztjuk a feldarabolt csokit. A tojásfehérjéket habbá verjük. A sárgájákat két evőkanál meleg vízzel és a cukorral elektromos habverővel kihabosítjuk. Beledolgozzuk a folyékony csokit. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport, és több adagban beledolgozzuk a csokis tojássárgájába a tojáshabbal együtt. Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk, rásimítjuk a piskótamasszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kiterítünk egy konyharuhát, megszórjuk cukorral, ráborítjuk a kész piskótát. Óvatosan lehúzzuk róla a papírt, a konyharuha segítségével felcsavarjuk, és hagyjuk így kihűlni. Kimagozzuk a meggyet, a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Összekeverjük a joghurtot a vaníliás cukorral. A zselatint kicsavarjuk, kevés meleg vízben oldódásig melegítjük, majd hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a joghurtban. Végül hozzáforgatjuk a tejszínből vert habot is. Ha kezd dermedni, megtöltjük a piskótát. Először rászórjuk a meggyet, majd rákenjük a krém kétharmadát. Óvatosan feltekerjük. Kívülről bekenjük a maradék krémmel, és három órát hűtőszekrényben pihentetjük. Végül tejszínhabbal, csokoládélapocskával, meggyel díszítjük.

kaloria 240 CAL
ido 232 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.