Megmossuk a hajdinát több vízben.
Egy serpenyőben pár evőkanál olívaolajat hevítünk, és megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a leszűrt hajdinát, és annyi vizet öntünk rá, hogy egy ujjnyival ellepje. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az összevágott petrezselyem zöldjével, reszelünk rá egy kis szerecsendiót, fűszerezzük a majoránnával. Addig főzzük, míg a hajdina meg nem puhul.
Ekkor hozzákeverjük a kis kockára vágott almát is (nem szükséges meghámozni).
Sós vizet forralunk egy fazékban, beleszórunk egy kávéskanál szódabikarbónát (hogy a zöldség megőrizze a színét). A kelleveleket lefejtjük a torzsáról, és egy-két percre beledobjuk a vízbe. Utána rögtön szűrőre szedjük, lecsöpögtetjük.
Ha kicsit hűlt, akkor mindegyikre rakunk egy-egy adag hajdinás tölteléket, és felcsavarjuk (mintha töltött káposztát készítenénk).
Egy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal, A tekercseket félbevágjuk, és beleállítjuk a tálba úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé. Ha maradt a töltelékből, azt középre halmozzuk. 180 fokos sütőben körülbelül húsz perc alatt összesütjük.