Kelkáposztás tócsni fokhagymás tejföllel

Csíkokra vágjuk a kelkáposztát. Sós vizet forralunk egy csipet szódabikarbónával. Ha felforrt, beledobjuk az összevágott kelkáposztát, és ha újra felforrt a víz, már le is szűrjük. Egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni és langyosra hűlni.

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, a vöröshagymát finomra metéljük, a fokhagymát áttörjük. Keverőtálba tesszük a kihűlt kelt, hozzáadjuk a krumplit, a hagymát, a fokhagymát, az öt tojást, a lisztet. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk.

Nem túl bő zsiradékot hevítünk egy jó nagy, lehetőleg vastag talpú serpenyőben. A masszából kis lapos pogácsákat formázunk, és megsütjük mindkét oldalukat.

A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, pici sóval és borssal ízesítjük még, ezt kínáljuk a röszti mellé.

Cukkinis tócsni fűszeres párolt lila káposztával

kaloria 310 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.