Cukkinis tócsni fűszeres párolt lila káposztával

Először a párolt lila káposztát készítjük el, akár egy nappal korábban is, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek. A káposztát a torzsájától eltekintve nagylyukú reszelőn lereszeljük vagy éles késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk. A lila hagymát és az almát megtisztítjuk, lereszeljük.

Egy lábasban három evőkanál vajat hevítünk, rádobjuk az összeaprított káposztát, almát, hagymát, és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a vörösbort meg a fűszereket, és lefedve addig forraljuk, amíg a lé teljesen el nem párolog. Ízlés szerint sózzuk, majd hagyjuk kihűlni.

A tócsnihoz nagylyukú reszelőn lereszeljük a megtisztított krumplit és cukkinit. Alaposan megsózzuk, és 20 percre félretesszük, hogy levet eresszen. Ezután kifacsarjuk, hogy minél több folyadéktól megszabaduljunk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, egy gerezd áttört fokhagymát, és alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk, ha esetleg sótlan, akkor adunk még hozzá egy kis sót. A tésztából tenyérnyi, vékony korongokat formázunk, sütőpapírral bélelt, 2 evőkanál olívaolajjal kikent tepsire fektetjük őket, majd a maradék olajat a korongok tetejére csepegtetjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Félidőben megfordíthatjuk a pogácsákat, hogy mindkét felük megpiruljon.

Csicsókatócsni

kaloria 310 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.