Sűrű cukorszirupot főzünk a cukorból és a vízből, hagyjuk kihűlni.
A körtét negyedeljük, kiszedjük a csutkát, a gyümölcshúst felkockázzuk. A citrom és a narancs héját vékonyan lehántjuk, felcsíkozzuk. Egy nagy üveget telirakunk körtével, közé dugdossuk a narancs- és a citromhéjat, a felhasított vaníliarudat, a fahéjat, a csillagánizst, a szegfűszeget. Öntünk rá két-két evőkanálnyi frissen facsart citrom- és narancslevet. Ráöntjük a kihűlt cukorszirupot is. Végül annyi vodkát adunk hozzá, hogy teljesen tele legyen az üveg.
Lezárjuk, és sötét helyen érleljük két-három napig. Naponta többször összerázzuk. Ekkor leszűrjük. A körtekockákat visszarakjuk az üvegbe (a fűszerekre már nem lesz szükség), ráöntjük az átszűrt levet, és hozzáöntjük a maradék vodkát. Sötét helyen pihentetjük, néha összerázzuk.
Két hét múlva leszűrjük, és a körtés vodkát a végleges üvegekbe rakjuk (a gyümölcsdarabokat pedig elrágcsálhatjuk). Hűvös, sötét helyen érleljük még egy-két hétig.