Két tortaforma alját papírral kibéleljük, oldalukat vajjal lekenjük. Az egyik oldalát liszttel, a másikat kakaóporral megszórjuk.
A sütőtökös piskótához robotgéppel összekeverjük a tojásokat a cukorral, majd az olajjal. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, fahéj, szerecsendió, gyömbér, só). Több részletben összedolgozzuk a cukros-tojásos masszával, végül belevegyítjük a sütőtökpürét is. A liszttel szórt oldalú formába töltjük, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Rácson, a tortakarikában kihűtjük.
A kakaós piskótához összekeverjük a száraz hozzávalókat (átszitált kakaópor, liszt, cukor, szódabikarbóna, sütőpor, só, vaníliaőrlemény). Hozzáadjuk a tojást, az írót, a vizet és az olajat. Elektromos habverővel dolgozva magas fokozaton három percig keverjük. Beleöntjük a kakaóporos oldalú formába, és 35-40 perc alatt készre sütjük 180 fokos sütőben. Ezt is rácson, a formában hűtjük ki.
Ha kihűltek a piskóták, kivesszük a formából, vízszintesen megfelezzük, így lesz négy tésztalapunk.
Elkészítjük a krémet: egy lábasban összekeverjük a lisztet a tejjel, és kevergetve sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a vaníliaőrleményt, hagyjuk kihűlni.
Közben a vajat, a barna cukrot és a sót elektromos habverővel három percig keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és még öt percig keverjük maximális fokozaton.
Betöltjük a tortalapokat a krémmel, úgy gazdálkodunk, hogy jusson az oldalára és a tetejére is. Végül kis marcipántökökkel és ehető virágokkal díszítjük.