Sütőtökös-fügés piskótarolád

Szétválasztjuk a tojásokat. Kézi robotgéppel a tojásfehérjékből lágy habot verünk, majd hozzáadjuk a 140 g cukrot, és tovább verjük, míg kemény hab nem lesz belőle. A tojások sárgáját egy másik tálban kihabosítjuk a maradék kristálycukorral. Szilikonspatulával óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabhoz.

A sütőtökpürét fellazítjuk egy kevés habos tojással, azután az egészet összedolgozzuk a többi habbal. A lisztet összekeverjük a sóval és a szódabikarbónával, óvatosan eloszlatjuk a sütőtökös habban.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 190 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A tepsiben kihűtjük, majd kifordítjuk, és lehúzzuk róla a papírt. Visszafordítjuk a tésztát a talpára.

Összekeverjük a kétféle lekvárt, megkenjük vele a piskótát, és felcsavarjuk. Becsomagoljuk szorosan egy sütőpapírba. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd utána átrakjuk egy hosszúkás tálra.

Kandírozott narancsszeletekkel díszítjük a tetejét. Tálalás előtt másfél centi vastag szeletekre vágjuk.

Sütőtökös-fügés pite zsályával

kaloria - CAL
ido 115 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.