Fűszeres almával és krémsajtos mogyorókrémmel töltött táskák
Meghámozzuk az almát, kiszedjük a csutkáját, a gyümölcshúst felkockázzuk. Beleszórjuk egy lábasba, a fajtától és az ízlésünktől függően egy-két evőkanál cukorral édesítjük, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Pár percig pároljuk, csak addig, hogy az alma kicsit megfőjön, de még roppanós maradjon. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a mandulalikőrt. A kinyújtott leveles tésztát nagyobb négyzetekre vágjuk. Az egyik részébe almás tölteléket teszünk, a másikba egy evőkanál krémsajtot, arra egy evőkanál csokis mogyorókrémet. Átlósan félbehajtjuk, a széleit ujjal vagy villával lenyomkodjuk. Az almásak tetejét éles késsel bevagdaljuk, hogy a keletkező gőzök nehogy szétrepesszék sütés közben. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg szépen meg nem pirulnak a kis tésztacsomagok. Vaníliás porcukorral megszórjuk.