Fűszeres báránysült baconos zöldbabbal
A bárányhúst bedörzsöljük sóval, durvára őrölt színes borssal és zúzott fokhagymával. Az apróra vágott zsályát is ráhintjük, majd a húst kizsírozott tepsibe tesszük. Mellérakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát és a maradék fokhagymagerezdeket, öntünk alá 2-3 dl fehérbort, azután fólia alatt megpároljuk. Amikor a bárány megpuhult, levesszük a fóliát, és a pecsenyét a zsírjára pirítjuk.
A ceruzababot sós-szódabikarbónás vízben leforrázzuk.
Csak pár percig hagyjuk a vízben, s már szedjük is ki, hogy finom, roppanós maradjon. A babot ezután kis kötegekbe rendezzük, és mindegyiket körbegöngyöljük egy-egy szelet baconnel. A szalonnát tálalás előtt egy serpenyőben a saját zsírján megsütjük, így forrón és ropogósan kínálhatjuk a pecsenyeszafttal meglocsolt báránysült mellé.