Fűszeres birsalmasajt

Fűszeres birsalmasajt

A birsalmát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk,
és nagyobb darabokra vágjuk. Fazékba tesszük, öntünk
rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd hozzáadjuk a citromlevet. Körülbelül 1 óra alatt nagyon puhára megfőzzük, azután leszűrjük. A gyümölcshúst botmixerrel pürésítjük, serpenyőbe töltjük, hozzáadjuk a cukrot, és állandóan kevergetve körülbelül 1-1,5 órán át nagyon gyenge tűzön főzzük. Lehetőleg minél szélesebb edényt használjunk, így a birsalmából könnyebben elpárolog a folyadék, és a pép nem sül le olyan gyorsan. Körülbelül a főzési idő kétharmadánál
megváltozik a birsalmapép állaga, nyúlóssá válik, és nagyobb csomókban tapad a kanálra. Ilyenkor
különösen vigyáznunk kell, mert nagyon könnyen leéghet. A főzés befejeztével hozzáadjuk a kiválasztott fűszert, azután a masszát körülbelül 1 cm vastagon egy sütőpapírral bélelt tálcára simítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szellős helyen szárítjuk néhány napig. Azután kisebb kockákra vagy rombuszokra vágjuk, és durva szemcséjű cukorba, őrölt mandulába vagy kókuszreszelékbe forgatjuk.

kaloria 270 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink