- Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben, majd a puha vajjal, a fűszerkeverékkel meg a sóval együtt a liszthez adjuk. A tésztát összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk, cipóvá formázzuk, és langyos helyen 1 órát pihentetjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, és megkenjük tojássárgájával. Megszórjuk a reszelt sajttal, azután 2,5 cm széles, 30 cm hosszú csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk, majd az így kapott tésztaspirálokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A maradék tojássárgáját elkeverjük a pirospaprikával, megkenjük vele a stanglikat. Megszórjuk durva sóval és/vagy köménymaggal, és körülbelül 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük a 220 fokra előmelegített sütőben.
Hozzávalók
4 személyre