Forrás: Csonka Ilona

Grillázsos birs-és-alma lepény

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból, kidagasztjuk, letakarva félórán át kelesztjük. Utána átgyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. Kibélelünk vele egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsit úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Megszórjuk az édes morzsával.

A gyümölcsöt meghámozzuk, negyedeljük, kivesszük a csutkáját, és vékony cikkekre vágjuk. Kirakjuk vele a tészta tetejét úgy, hogy félig fedésben legyenek az alma- és birscikkek. Összekeverjük az egész tojásokat a tejföllel, a tejszínnel, a cukorral, a vaníliás cukorral meg a fahéjjal. A sütemény tetejére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét durvára tört diós grillázzsal.

Birs-dió torta ropogós alappal

Zsályával sült sertéstarja birsalmás burgonyával

 

kaloria 190 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.