Forrás: Pásztor Tünde

Fűszeres gombagolyók

Fűszeres gombagolyók

A vajat felforrósítjuk, beleteszünk 2 evőkanál lisztet, és rövid ideig pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, sűrűre főzzük a besamelmártást. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, a darált húst, az apróra vágott sonkát és petrezselymet, a maradék lisztet meg a vörösbort.
A masszát sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük (ha túl lágy, még egy kis lisztet teszünk bele). Vizes kézzel akkora darabokat szakítunk belőle, amibe egy-egy gomba belefér, majd golyókat formázunk belőle. A golyócskákat lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Friss salátával tálaljuk, de főzelékek mellé feltétnek is kínálhatjuk.

kaloria 610 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink