Fűszeres hússal töltött kelkáposzta sajtmártás kísérettel
A kelkáposztaleveleket lefejtjük a torzsájáról, csak a szép
és egészséges leveleket használjuk fel. Személyenként 2
levélre lesz szükségünk. A vastag részeit levágjuk, majd
egy percre forró vízbe mártjuk (blansírozzuk). Ezután kivesszük a vízből és leszárítjuk. A darált húsokat egy tálban elkeverjük a zúzott fokhagymával meg a pirospaprikával, megsózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. A káposztaleveleket megtöltjük a fűszeres masszával, felgöngyölítjük, két végét behajtjuk, lezárjuk. Egy fazékban felhevítjük az olajat és a vajat, megpirítjuk benne a vastag szeletekre vágott hagymát. Beletesszük a tekercseket, felengedjük annyi húsalaplével, hogy ellepje, majd lassú tűzön puhára pároljuk. Ha elkészült, kiszedjük a káposztatekercseket, és a visszamaradt párolóléhez hozzáadjuk a reszelt sajtot meg a zsemlemorzsát. Egyet még rottyantunk rajta, és szükség szerint utánafűszerezzük. A kelkáposztatekercseket a mártás kíséretében, forrón tálaljuk.