Forrás: Pásztor Tünde

Fűszeres jércekockák zelleres gombóccal

Fűszeres jércekockák

A csirkemellet 2-3 cm-es kockákra vágjuk. Sóval, frissen
őrölt zöld borssal, curryvel, apróra vágott kakukkfűvel, rozmaringgal és tárkonnyal fűszerezzük, majd 1 dl olajjal leöntve néhány órát a hűtőben pácoljuk.

Zelleres gombóc

A zellert meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Botmixerrel
pürévé törjük, hozzáadjuk a tojást meg az apróra vágott snidlinget és sárgarépát. Megsózzuk, és annyi liszttel
dolgozzuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztából vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd sós vízben kifőzzük. A csirkemellkockákról egy serpenyőbe öntjük a fűszeres olajat, felforrósítjuk, és megsütjük, megpirítjuk benne a húst. Amikor elkészült, kiszedjük, a visszamaradt szaftot pedig felöntjük a tejszínnel, és sűrűre beforraljuk. Tálaláskor a mártással meglocsoljuk a gombócok tetejét.

kaloria 570 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink