Forrás: Pásztor Tünde

Fűszeres kacsamell sárgadinnyével, sonkával

Fűszeres kacsamell sárgadinnyével, sonkával

Összekeverjük a bort egy kávéskanál barna cukorral, egy
csipet őrölt korianderrel, sóval, durvára tört fekete borssal.
Teszünk hozzá pár csepp balzsamecetet. Száraz serpenyőben megpirítunk 2-3 babérlevelet, azt is hozzámorzsoljuk. Lemossuk a kacsamellet, papírtörlővel szárazra töröljük. Bőrét beirdaljuk. Bedörzsöljük a páccal, majd egy jól záródó dobozba zárva egy éjszakán át pihentetjük a hűtőszekrényben. Másnap egy nagy, felforrósított serpenyőben a bőrével lefelé kezdjük sütni. Öt perc múlva megfordítjuk, a másik oldalát is megsütjük. Hagyjuk tíz percet pihenni, majd vastagabb szeletekre vágjuk. A dinnyehúst felkockázzuk, mindegyik tetejére teszünk egyegy összecsavart sonkaszeletet.

kaloria 370 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink