Fűszeres marhalapocka meggyszósszal és főtt krumplival

Fűszeres marhalapocka meggyszósszal és főtt krumplival

A húst besózzuk, kevés zsiradékon minden oldalát kissé elősütjük. Kivesszük az edényből, félretesszük. A visszamaradt olajban karamellizáljuk a cukrot. Amikor már szép, aranysárga színű, hozzáadjuk a paradicsompürét, azzal is pirítjuk egy kicsit. Belerakjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, visszatesszük a húst, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, azután babérlevéllel, szegfűszeggel, fahéjjal, korianderrel és szerecsendióval fűszerezve addig pároljuk fedő alatt, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ha kész, kivesszük a lábasból, a fűszeres főzőlevet pedig
leszűrjük. Beletesszük a meggyet, hozzáöntjük a vörösbort, szükség szerint utánízesítjük, majd felforraljuk. A lisztet simára keverjük egy kevés vízzel. Öntünk hozzá egy keveset a vörösboros léből, azzal is jól elkeverjük, azután besűrítjük vele a szószt.
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben
megfőzzük. Forrón tálaljuk a felszeletelt hús és a meggyszósz mellé.

kaloria 0 CAL
ido 0 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink