Forrás: Pásztor Tünde

Fűszeres oldalas héjában sült burgonyával

ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – PIHENTETÉS: 1 éjszaka – SÜTÉS: 2 óra. – Egy kis tálban összekeverjük a ketchupot az őrölt római köménnyel, a gyömbérrel meg 5-6 gerezd reszelt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Bekenegetjük vele a kisebb darabokra vágott oldalast, és egy jól záródó dobozban egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük.

Másnap tepsibe fektetjük a húsdarabokat, mellérakjuk a meghámozott, nagyobb cikkekre szabott vöröshagymát meg a héjában meghagyott, keresztben kettévágott fokhagymafejeket. Öntünk rá 1-2 deci vizet. Alufóliával szorosan lefedjük, majd 170 fokos sütőben bő másfél órán át sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és szépen megpirítjuk a tetejét is (ügyelni kell, mert a ketchupban lévő cukor miatt hamar megég).

A lesúrolt burgonyagumókat egészben megsózzuk, zsiradékkal megkenjük. Egyesével alufóliába csomagoljuk, és 50 percig sütjük a forró sütőben (megsüthetjük az oldalassal egy időben). Tálalás előtt kicsomagoljuk a krumplikat, és keresztben bevágjuk a tetejüket. Fejes salátát adunk mellé.

Juhsajtos rétes (Banica)

kaloria 640 CAL
ido 625 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.