Fűszeres őszibarackbefőtt mézzel

Fűszeres őszibarackbefőtt mézzel

A nap érlelte őszibarackokat alaposan megmosom, kimagozom, meghámozom, és hideg víz alá teszem.
Fontos, hogy a gyümölcs érett, és ne zöldes színű legyen, mert az állaga a dunsztolás után is megmarad. Az előzőleg már elmosott üvegekbe rendezem, 3-4 szem szegfűszeggel
fűszerezem, a tetejükre pedig mézet csorgatok. Mivel érettek a barackok, elegendő 2-2 evőkanállal a 7,2-dl-es
üvegekre.
Hideg csapvízzel felengedem, majd csavaros tetővel lezárom az üvegeket. Ezután jöhet a dunsztolás. Ezt nagyon kényelmesen oldom meg, a befőzőautomata elvégzi helyettem. 90 °C-on 30 perc szükséges az őszibarackbefőtt hőkezeléséhez. Nemcsak villámgyorsan kész, de nagyon egészséges is!

kaloria 240 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink