Fűszeres pontyfilé puliszkakísérettel
A pontyot (lehet más hal is) megtisztítjuk, besózzuk, félóráig állni hagyjuk, azután felszeleteljük. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, majd belehempergetjük a halszeleteket. Forró olajban mindkét oldalukat ropogósra
sütjük. Amikor a halszeletek megsültek, a visszamaradt zsiradékban megpirítunk egy kanál lisztet és 4-5 gerezd zúzott fokhagymát. Pár perc múlva felengedjük egy pohár (2 dl) hideg vízzel, és a mártást simára főzzük. Egy kanál ecettel és kevés őrölt borssal fűszerezzük. A halszeleteket
meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével, és ráöntjük a forró mártást. Az edényt lefedjük, és további 10-12 percig együtt pároljuk a hozzávalókat. A fűszeres halszeleteket puliszkával körítjük, tálalás előtt citromszeletekkel díszítjük.