Fűszeres töltött paradicsom salátaágyon
A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet, a bazsalikomot, a metélőhagymát finomra aprítjuk, a kakukkfű levélkéit lehúzzuk a szárról. A tökmagot feldaraboljuk. A paradicsomot megmossuk, levágjuk a tetejét. A belsejét kanállal kivájjuk, és a levágott kalapkákkal együtt felaprítjuk. A sajtot lereszeljük, majd a puha vajjal, a juhsajttal meg a tejföllel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszereket, a tökmagot és a darabolt paradicsomot. Őrölt borssal, szükség szerint kevés sóval ízesítjük, majd a krémet a paradicsomokba töltjük.
A salátához a cukkinit, a karalábét és az uborkát
megtisztítjuk, durvára lereszeljük. A retket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
Az ecetből, az olívaolajból kevés sóval, fehér borssal ízesített öntetet készítünk, majd a salátához keverjük. A salátát tányérokra szedjük, a tetejére helyezzük a töltött
paradicsomokat. Bazsalikomlevelekkel, apróra vágott snidlinggel díszítjük.