Fűszeres torta narancszselével

Fűszeres torta

A tejet, a mézet, a vajat, a fűszereket meg a sót összekeverjük, lassan felforraljuk. Levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk kihűlni, összeérni. A lisztet elkeverjük
a szódabikarbónával, a porcukorral és a durvára vágott mandulával, hozzáadjuk a tojást, jól elkeverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a fűszeresmézes tejet. Kivajazunk és kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, beleöntjük
a tésztát, és a 150 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

Narancszselé

A narancsot meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a levét felfogjuk. A cukrot 1 evőkanál vízzel addig forraljuk, amíg karamellizálódik. Hozzáadjuk a meglangyosított
narancslébe áztatott zselatint, beletesszük a narancsot, és kevergetve, mérsékelt tűzön 3-4 percig főzzük.

Máz

A tojásfehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, s alaposan kikeverjük. Nem habot készítünk belőle: állaga jó sűrű massza legyen! A torta közepére öntjük, s hagyjuk, hogy itt-ott lefolyjon az oldalán; egy villával segíthetünk is.
Amikor a máz megdermedt, a kihűlt narancszselét a torta közepére halmozzuk.

kaloria 270 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink